Радник Президента України, керівник головного управління Адміністрації Президента з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук вважає, що влада й опозиція влаштовують політичні ігри навколо змін до Конституції. Про це вона сказала в ефірі «5 каналу».

«Якщо говорити, власне, про процес, то мені здається, що вистачить цих сумнівних політичних ігор на тлі Конституції та... цих сумнівних кроків з обох сторін, як влади, так і опозиції», - зазначила Ставнійчук.

За її словами, вона проаналізувала пропозиції двох опозиційних фракцій щодо конституційних змін.

«Абсолютно очевидно, що залежно від політичних інтересів, від політичних пріоритетів у майбутньому політичному процесі, майбутніх виборах, як парламентських так і президентських, ставляться відповідні вимоги, положення формулюються у проектах», - додала Ставнійчук, повідомляють «Українські новини».

На її думку, це неправильний шлях.

При цьому Ставнійчук додала, що позиції влади стосовно конституційного процесу також мають деструктивний характер.

«Тим, хто сьогодні займається питаннями конституційного процесу у владі, варто все-таки почути і зрозуміти, що сьогодні йдеться не про особисті речі, не про певні пріоритети особистої участі», - зазначила вона.

Ставнійчук також наголосила, що Конституційна асамблея ще у листопаді підготувала проект концепції змін до Конституції, проте ніхто з влади нею не зацікавився.

Вона додала, що зараз існує серйозна загроза розколу України.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320