Підстав переглядати фінансові домовленості з Україною немає і не буде, але борг Києва стосовно газових контрактів, що зростає, викликає побоювання.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє РІА «Новости».

«Росії потрібно робити те, що вона вже робить: надавати допомогу, щодо якої були домовленості, не втручатися у внутрішні справи. Ніяких підстав переглядати колишні домовленості з Україною немає і не буде, але викликає побоювання борг України щодо газових контрактів, що зростає, ми сподіваємося, що наші українські колеги виконають всі зобов'язання», - сказав Пєсков.

«Путін неодноразово висловлювався на цю тему і підкреслював, що допомога надається народу України. Ми сподіваємося на якнайшвидше врегулювання ситуації», - також додав прес-секретар президента і підкреслив, що в Москві хочуть розуміння того, як кошти будуть витрачатися.

Нагадаємо, на засіданні українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня 2013 року було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267