До кінця цього тижня в Україні потеплішає. Про це на брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент Forum'у.

За його словами холодна погода утримається тільки 4-5 лютого в більшості регіонів України. При цьому температура вночі становитиме мінус 12-18 °С, на сході України - мінус 22-23 °С.

«Але вже 5-6 лютого температура підніметься на 4-5 градусів, і становитиме мінус 8-13 °С у більшості регіонів вночі, 7-8 лютого - мінус 3-8 °С вночі. А вдень у більшості областей, крім східних і північно-східних, навіть будуть спостерігатися відлиги», - повідомив він.

За словами Кульбіди, у період з 9 по 13 лютого температура в Україні буде вищою за норму і становитиме близько 0 °С вночі та від +1 до +6 °С вдень.

Опадів, за даними синоптика, буде мало. Мокрий сніг з переходом у дощ пройде 9-10 лютого тільки на сході і заході.

У Києві та області на цьому тижні, за словами Кульбіди, істотних опадів не буде. Невеликий мокрий сніг очікується лише 8 лютого. Температура буде поступово підвищуватися з мінус 13-15 °С цієї ночі до нуля вночі 8 лютого і вище нуля вдень.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217