Національний банк України цього року зосередиться на створенні умов для кредитування реальної економіки. Про це в інтерв'ю інформаційному агентству Reuters заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

«Для нас основною метою в цьому році має бути створення умов для кредитування реальної економіки, щоб працювали інвестиційні проекти, це буде з часом давати ефект, - сказала вона. - Те, що залежить від нашої кухні, ми будемо все робити через адекватну грошову пропозицію. Немає політики, щоб не давати грошей».

Коментуючи російсько-українські домовленості у грудні минулого року, експерт акцентувала увагу на тому, що вони усунули невизначеності на ринку.

«Торік... були невизначеності на ринку, десь геополітичного плану, десь макроекономічного. Після досягнутих домовленостей невизначеності відійшли», - сказала Щербакова.

Нагадаємо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня 2013 року було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115