Відмовившись від запропонованих місць в уряді, опозиція продемонструвала, що не готова брати на себе відповідальність за ситуацію в країні, зокрема, за виведення економіки з кризового стану. А політичні акції тільки погіршують ситуацію, оскільки багато інвесторів задумалися про доцільність співпраці з Україною. Про це заявив економіст Владислав Старинець.

«Зрозуміло, що набагато простіше організовувати захоплення будівель, вимагати від Євросоюзу та США санкцій для українських властей, танцювати на сцені Майдану, ніж займатися реальною економікою. Простим українцям не поясниш, чому після майданної революції курс гривні впав на 10%, чому Китай і Росія почали серйозно сумніватися в доцільності надання Україні багатомільярдних кредитів, чому не настає обіцяне «світле європейське завтра», - сказав Старинець.

На його думку, відмовившись від участі у формуванні уряду, опозиція визнала, що у неї немає стратегії розвитку країни і серйозної економічної програми.

«Опозиція не має якої-небудь серйозної економічної програми, і викрутаси її лідерів від прийняття на себе відповідальності за країну - яскраве тому підтвердження. Відхід від відповідальності, підміна причин і слідства, приховування від співгромадян всього підґрунтя вкрай невигідного для України Договору про асоціацію з ЄС (ст. 56), заміна економічних викладок примітивними популістськими гаслами і нездійсненними обіцянками - ось коник опозиції», - сказав Старинець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117