Закон про амністію учасників акцій протесту набирає чинності з наступного дня після публікації документа, проте вводиться в дію з дня, наступного за днем опублікування на офіційному сайті Генеральної прокуратури повідомлення генпрокурора про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту їхніх дій.

Про це йдеться в тексті законопроекту №4021-3 народного депутата від Партії регіонів, представника Президента у Верховній Раді Юрія Мірошниченка, який опублікований на офіційному сайті ВР.

Сукупність дій, які повинен озвучити генпрокурор, наступні:

1) звільнення всіх зайнятих у Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель або приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, і зняття інших перешкод для належного функціонування зазначених об'єктів;
2) розблокування транспортних комунікацій на вул. Грушевського в Києві учасниками масових акцій протесту;

3) розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів і т.д. у Києві та інших населених пунктах України, крім тих, на яких проходять мирні акції протесту.

У законопроекті наголошується, що амністія поширюється лише на дії протестувальників, які відбулися не пізніше, ніж через 15 днів після набуття чинності закону.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які сталися під час проведення мирних зібрань».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311