На позачерговій сесії Верховної Ради 28 січня питання щодо введення надзвичайного стану в Україні розглядатися не буде. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у п'ятницю в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє прес-служба парламенту.

За його словами, Рада розглядатиме питання щодо нинішньої ситуації в державі та шляхи вирішення політичної кризи в Україні мирним шляхом.

«На позачерговій сесії буде розглядатися питання - ситуація, яка склалася на сьогоднішній день. Вона дуже непроста, і будуть розглядатися шляхи вирішення політичної кризи в Україні мирним шляхом», - сказав він, зазначивши, що ніякі документи щодо введення надзвичайного стану в Україні «ніде не розглядалися, вони не готуються, і це питання на позачерговій сесії не буде розглядатися».

Водночас, за словами Рибака, питання про відставку уряду не може розглядатися 28 січня. «Ми повинні визначитися на погоджувальній раді і розглянути це питання у відповідності з законом», - сказав він, нагадавши, що це можливо зробити, починаючи з 4 лютого, коли почнеться планова сесія.

За словами голови ВР, пропонується, що 28 січня депутати, представники всіх політичних сил, а також позафракційні, обміняються думками щодо шляхів вирішення гострих питань.

Також планується заслухати пропозиції парламентарів щодо першочергових питань, які необхідно розглянути на плановій сесії, яка почнеться 4 лютого.

Крім того, на думку Рибака, 28 січня можна буде визначити інші питання, які потребують розгляду.

«Багато питань, які сьогодні піднімаються і опозицією, і на Майдані, потрібно розглядати не на Майдані. Їх треба розглядати в стінах Верховної Ради, - заявив керівник парламенту. - Парламент як вищий законодавчий орган країни має працювати і розглядати закони відповідно до регламенту».

Рибак звернувся до депутатів із закликом організовано провести позачергову сесію 28 січня. «Нам треба зібратися у Верховній Раді, почути один одного і прийняти рішення, щоб парламент міг працювати, і приймати ті закони, які повинен приймати вищий законодавчий орган нашої держави», - підсумував він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович запропонував голові Верховної Ради Володимиру Рибаку розглянути ситуацію в країні на позачерговій сесії парламенту.. Позачергова сесія Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться у вівторок, 28 січня 2014 р. о 10:00.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190