Влада Таїланду оприлюднила шість узаконених урядом заходів щодо боротьби з протестами в країні. Про це повідомляє Bangkok Post.

Так, жителям країни заборонили збиратися в групи більше п'яти осіб.

Документ також забороняє журналістам публікувати двозначну інформацію та повідомлення, що несуть загрозу національній безпеці. Видання не уточнює, які саме публікації відносяться до категорій небезпечних і двозначних.

Відповідальність за забезпечення дотримання заходів згідно з розпорядженнями уряду нестиме Центр з підтримки миру і порядку.

Зокрема, Центр може заборонити використання певних транспортних маршрутів або транспортних засобів, а також оголосити будь-які приміщення закритими для громадськості. Центр також може наказати людям евакуюватися з певних областей з метою їхньої безпеки.

Дія документа поширюється на всі провінції, в яких діє режим надзвичайного стану. Представники опозиції виступили з різкою критикою на адресу розпорядження уряду і зажадали його негайного скасування. На їхню думку, наразі немає ніяких по-справжньому вагомих аргументів на користь вжиття подібних заходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116