Владі й опозиції необхідно повернутися до переговорів, знайти порозуміння і мирним шляхом врегулювати конфлікт, що виник. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Народний депутат підкреслив, що влада з самого початку була зацікавлена ​​в тому, щоб мирним шляхом врегулювати конфлікт. «Але лідери опозиції так і не пройшли серйозного іспиту на політичну зрілість. Коли вони побачили людей, які несподівано для них вийшли на Майдан, то вирішили отримати все і відразу, замість того, щоб працювати над пошуком компромісу. Тому ситуація вийшла з-під контролю... Молодики, налаштовані агресивно, радикально, озброєні палицями, арматурою, піротехнічними засобами, «коктейлями Молотова», пішли до Верховної Ради та Кабміну», - звернув увагу Олійник.

«Події розвиваються саме за таким сценарієм, тому що лідери опозиції закликали до революції, до жанру, який вимагає крові, сліз і не визнає правил. І сьогодні опозиція продовжує і надалі закликати громадян до мобілізації, адже керується жагою влади. І заради отримання її вони готові втопити в крові Україну», - зазначив він.

«Ми вважаємо, що в ситуації, що склалася, необхідно повернутися до переговорів і зупинити абсолютно незаконні і протиправні дії. Ми закликаємо до переговорного процесу, - сказав парламентарій. - Є робоча група (яку доручив створити Президент для розгляду питань з врегулювання політичної кризи. - Ред.). І нам необхідно в переговорному процесі домовитися - і опозиції, і владі. Необхідно увійти в конституційне русло, знайти порозуміння і вийти з ситуації, що склалася, мирним шляхом».

Він також нагадав, що «ті, хто сьогодні перебувають в опозиції, вже були при владі. Але вони нічого не зробили для України за цей час, не прийняли жодного системного закону. Тоді як нинішня влада зробила все для того, щоб була підготовлена ​​база для позитивних змін в країні». Політик також додав, що український парламент нещодавно ухвалив низку законів, аналогічних тим, які діють у цивілізованих країнах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151