У постраждали внаслідок зіткнень з мітингувальниками в центрі Києва правоохоронців діагностовано закриті черепно-мозкові травми, різані рани і переломи. Про це заявила начальник Центрального госпіталю Міністерства внутрішніх справ Анна Коваленко, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю МВС.

«У потерпілих діагностовано опіки шиї та обличчя, закриті черепно-мозкові травми, різані рани м'яких тканин, переломи, травми і отруєння газом невідомого походження», - зазначила Коваленко.

Один з госпіталізованих отримав глибокі колото-різані рани та закриту черепно-мозкову травму. Після поранення він втратив багато крові.

«Під час охорони громадського порядку на вулиці Грушевського побачили, як у солдатів почали кидати пляшки із запальною сумішшю. Ми вишикувалися попереду солдатів. Тоді активісти почали наступ, били палицями, камінням. Мене вдарили по голові, і я впав. Потім мене затягли в натовп, зірвали шолом, бронежилет. На щастя, вчасно підбігли медики. Вони витягли мене з натовпу і донесли до карети швидкої», - розповів постраждалий.

У міліції нагадали, що близько 100 співробітників органів внутрішніх справ звернулися за медичною допомогою після масових заворушень біля Європейської площі в столиці, 61 з них госпіталізовано.

З 42 госпіталізованих, які постраждали внаслідок зіткнень на вулиці Грушевського в центрі Києва сьогодні вночі, четверо знаходяться у важкому стані. Трьом постраждалим було видалено очні яблука, а ще одному ампутували кисть руки.

Сутички між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219