Прокуратура Тернопільської області з'ясовує обставини створення і передачі голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну вишитого портрета Президента України Віктора Януковича.
 

«16 січня інтернет-ЗМІ повідомляли про неоднозначну ситуацію, що склалася навколо вишитого подарунка вихованців Будинку школяра у м. Скалаті Підволочиського району та звернення з цього приводу депутата Тернопільської обласної ради до прокурора області», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура направила відповідний лист до органу управління освіти області з метою з'ясування всіх обставин, пов'язаних з цим скандалом, зокрема, дотриманням прав і свобод дітей та відповідного реагування.
 

14 січня прес-служба ОДА повідомила, що діти передали губернатору Валентину Хоптяну власноруч вишитий портрет Януковича і попросили його передати їхню роботу Президентові. Як пояснила одна з вишивальниць Василина Паламар, портрет вони вишили в знак подяки Президентові за реконструкцію замку й облаштування парку з нагоди 500-річчя Скалата, яке місто відзначало торік.

Депутат облради вимагає перевірити, чи справді робили це діти добровільно.
За даними ЗМІ, подія викликала значний резонанс у соцмережах, багато жителів області затаврували дітей ганьбою, а окремі вихідці зі Скалата вибачилися за вчинок своїх односельців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

671