21 січня 2014 року у Виконавчому комітеті Співдружності незалежних держав (м. Мінськ) відбудеться перше в нинішньому році засідання Ради постійних повноважних представників держав-учасниць співдружності при статутних та інших органах Співдружності.

Про це повідомляє прес-служба Виконавчого комітету СНД.

У поточному році у зв'язку з головуванням України в СНД очолювати Раду постпредів буде Постійний повноважний представник України при координаційних інститутах Співдружності незалежних держав Іван Бунечко.

У засіданні візьме участь голова Виконавчого комітету - Виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв.

Бунечко представить колегам Концепцію головування України в СНД у 2014 році та План заходів з її реалізації. У преамбулі Концепції зазначається, що головування України в Співдружності буде спрямоване на забезпечення подальшого поступального розвитку Співдружності Незалежних Держав та зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає національним інтересам кожної держави-учасника. У документі сформульовано пріоритетні завдання у зовнішньополітичній, економічній, транспортній, енергетичній, гуманітарній, науково-технічній та інноваційній сферах, а також у сфері боротьби з новими викликами і загрозами, наголошується в повідомленні виконкому СНД.

Також учасники засідання обговорять питання сприяння Ради постійних повноважних представників держав - учасниць Співдружності при статутних та інших органах Співдружності і Виконавчого комітету СНД у виконанні всіх заходів в рамках українського головування.

Крім цього, члени Ради постпредів затвердять План своєї роботи на 2014 рік, а також розглянуть пропозиції в проект порядку денного чергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД, яке намічено провести 4 квітня в Москві.

Заплановано підхід до преси Лебедєва і Бунечка.

Україна з 1 січня після Білорусі почала головувати в Співдружності незалежних держав (СНД). Україна, як головуюча в СНД, в 2014 році має намір активізувати роботу з реалізації Договору про зону вільної торгівлі в Співдружності, зокрема, домогтися підписання Договору про вільну торгівлю послугами та Угоди про доступ до трубопровідного транспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3524