У Херсонській області міліція затримала чиновника - фахівця районної служби з надзвичайних ситуацій, який з хабарем намагався втекти на мотоциклі. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС України в Херсонській області.

Чиновник зажадав хабар від місцевого жителя - 2500 гривень, натомість пообіцявши не притягати людину до адміністративної відповідальності за продаж піротехнічних засобів без дозвільних документів.

Також чиновник запевняв місцевого жителя в тому, що надалі «не помічатиме» його торгівлі. Щоб уникнути штрафу і подальших проблем, продавець погодився на запропоновані умови, після чого відразу ж звернувся до міліції.

Працівники по боротьбі з економічною злочинністю завадили 23-річному службовцю, провівши низку оперативно-розшукових заходів. Зустріч з передачі грошей зловмисник призначив у безлюдному місці - біля кладовища. Отримавши кошти, він намагався втекти від оперативників на мотоциклі, але його наздогнали.

Як було встановлено, чиновник «кришував» кілька незаконних точок з продажу піротехніки в районному центрі і систематично вимагав з продавців хабарі.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості кримінального провадження за ч.4 ст.368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Гроші вилучені, опечатані і долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110