Основна версія досудового слідства за фактом пошкодження бюста В.І. Леніна на ст. Кривий Ріг-Головний - руйнування споруди від часу, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України на Придніпровській залізниці.

На думку станційних робітників, руйнування погруддя могло виникнути в результаті постійних вібрацій від руху залізничних поїздів по колії станції Кривий Ріг-Західний, біля яких розташовано постамент з бюстом.

«Споруда знаходиться на станції приблизно з 50-х років 20 століття, - сказала начальник станції Олена Романенко, - ніде на балансі не стоїть. Бюст, виготовлений з піщано-цементної суміші, і за ним ніхто тривалий час не доглядає».
 
 
Водночас правоохоронці не виключають версію хуліганства.

«Для встановлення істини правоохоронці звертаються до всіх, хто володіє інформацією з цього приводу, дзвонити цілодобово в чергову частину лінійного відділу на станції Кривий Ріг по телефону 096-874-06-03», - йдеться в повідомленні.
 
 
Матеріали внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального кодексу України.

Йде досудове слідство.

Нагадаємо, на початку січня в селі Андрієво-Іванове Миколаївського району Одеської області внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам'ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205