Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов розраховує, що держбюджет-2014 буде ухвалений у сесійній залі 16 січня. Про це, як повідмляє кореспондент Forum'у, він заявив під час брифінгу після погоджувальної ради.

«Державний бюджет-2014 все ж буде розглядатися в сесійній залі, але у мене немає ілюзій, що за нього проголосують всі парламентарії, оскільки, виходячи із політичних міркувань, опозиція не голосує за бюджет, і це зрозуміло. Так відбувається в багатьох країнах», - сказав він.

За словами Єфремова, до законопроекту «Про держбюджет-2014» вже надійшло близько трьох тисяч поправок. Сума, яка закладена в них, істотно перевищує саме тіло держбюджету. «Якщо сам бюджет становить близько 150 млрд, а поправок до нього внесено сьогодні на 750 млрд, то збалансувати бюджет неможливо», - уточнив Єфремов.

Водночас він не виключив, що держбюджет буде прийматися за скороченою процедурою, і додав, що якщо не буде можливості прийняти держбюджет у сесійній залі, представники більшості вирішать як забезпечити його прийняття. Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, чи буде виїзне засідання або силове розблокування трибуни Ради в зв'язку з цим, Єфремов не сказав нічого конкретного.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Рибак висловив упевненість, що державний бюджет-2014 буде прийнятий 16 січня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133