Польща у 2013 році внесла до списку осіб, яким заборонено в'їзд у Польщу, близько 6,1 тис. громадян України, що на 11%, або на 600 чоловік більше, ніж у попередньому році. Про це свідчать дані Адміністрації у справах іноземців (UDSC).

З тих, хто внесений до цього списку, також 1,6 тис. українців було заборонено в'їзд на територію інших держав Шенгенської зони, до якої входить Польща.

За останніми даними UDSC, на початок цього року в списку осіб, яким заборонено в'їзд на польську територію, фігурували 6 тис. 142 людини, а в «шенгенському списку» (SIS) були 3 тис. 775 осіб.

У UDSC зазначили, що їхні дані про людей, внесених у SIS, не враховують громадян України, які були внесені в цей список іншими державами-членами Шенгенської зони, повідомляє «УНІАН».

Громадяни України, за польськими даними, є лідерами серед усіх іноземців, яким заборонено в'їзд до Польщі та в інші держави Шенгенської зони: 45 і 40 відсотків, відповідно, всіх таких записів стосуються українців.

Крім українських громадян, у ці два списки найчастіше потрапляють росіяни, білоруси та в'єтнамці.

За даними UDSC, у 2012 році у польський список було внесено 5 500 тис. українців проти 5 тис. 900 роком раніше, а в SIS - 1 500 тис. і 2 тис. відповідно.

Як правило, заборона на в'їзд у Польщу видається на 1 рік, але кожен може домагатися її скасування. У той же час заборона на в'їзд у базі SIS діє переважно від 3 до 5 років, стосується всіх 26 держав-членів Шенгенської зони.

Польські прикордонники найчастіше не пропускають в Польщу і затримують в країні за так зване нецільове використання візи, коли, наприклад, людина з туристичною візою працює, або з робочої подорожує по країні та інших державах Шенгенської зони.

Українці серед усіх іноземців традиційно отримують найбільше польських віз і найчастіше затримуються за порушення візового режиму.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214