Співробітники міліції 7 січня почали досудове розслідування за фактом порушення правил полювання за участю першого заступника голови Луганської міської ради Маноліса Пілавова у Луганську. Про це розповіли в обласній міліції, повідомляють «Українські новини».

Згідно з повідомленням, в міліцію із заявою звернувся житель Луганська, який повідомив про те, що в мисливських угіддях сел. Веселеньке (Луганськ) під час полювання за участю Пилавова був застрелений кабан.

За даними прес-служби міської ради, 6 січня в Інтернеті було опубліковано відео, де чиновники нібито займаються браконьєрством.

«На відео видно, як чоловіки просто обідають на природі, а до них підходить група людей з камерами, і в грубій формі починають грубіянити, провокуючи конфлікт. Відео коментує сам автор, який ображає честь і гідність першого заступника мера Маноліса Пілавова. Безпідставно звинувачує його в порушенні закону без доказової бази і фактів», - йдеться в повідомленні.

Міськрада стверджує, що відео є псевдосенсацією.

«У законі «Про мисливське господарство та полювання» говориться: «З серпня по 31 січня (включно) дозволено полювання на самців лані, оленів європейського і плямистого, лося, муфлона, кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування». У людей, які мирно обідають на природі, були всі необхідні документи, які дозволяли їм там не просто їсти, а й проводити відстріл диких шкідливих тварин», - йдеться в повідомленні міськради.

Директор державного підприємства «Луганське лісомисливське господарство» Сергій Вербицький зазначив, що «при проведенні полювання ніяких порушень не було».

Сам Пілавов зазначив, що дійсно був 6 січня на полюванні.

Розслідування розпочато з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.248 (порушення правил полювання) Кримінального кодексу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159