Для відновлення здоров'я і сил після новорічних свят слід пити каву. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, на прес-конференції на тему: «Повернутися на роботу після свят... живим і неушкодженим» заявила дієтолог Оксана Скиталінська.

«Кава - дуже хороший засіб для відновлення сил, тому що це не тільки кофеїн, який пробуджує нашу нервову систему, це ще й понад 300 біологічно активних речовин. Тому, якщо хочете набратися сил - пийте каву», - сказала вона.

За словами дієтолога, у каві знаходиться хлорогенова кислота, яка захищає печінку від запалення і порушення роботи. «Одна чашка кави вранці - це дуже добре для організму», - додала вона.

Водночас фахівець підкреслила, що кава - дуже хороший продукт, якщо ним не зловживати.

Окрім того, Скиталінська акцентувала на тому, що зелена кава не сприяє схудненню, як запевняють в рекламі. «В зеленій каві знаходиться хлорогенова кислота - це антиоксидант, який захищає клітини від руйнування. Вітаміни С і Е - це також антиоксиданти, від них можна схуднути. Тому люди повинні зрозуміти, що схуднення за допомогою зеленої кави - це ще один міф», - резюмувала вона.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213