Попередні страйки, анонсовані опозицією, провалилися тому, що страйк треба готувати: повинні бути озвучені політичні, економічні вимоги, а також те, кому страйк адресовано - владі або трудовим колективам, або роботодавцям. Таку думку висловив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

«Страйк треба готувати, повинні бути відповідальні люди, - вважає експерт. - Якщо це економічні вимоги, то необхідно йти в колективи, хтось повинен відповідати за проведення цієї роботи».

Волинець вважає, що «поки не будуть сформульовані вимоги, поки вони не будуть адресовані відповідним інстанціям, поки ці вимоги не будуть донесені до первинних інстанцій, до тих пір вони не можуть бути виконані».

Крім того, як зазначив профспілковий діяч, повинен бути ще і досвід в страйковому русі. «Якщо це економічні вимоги, то вони мають бути чітко сформульовані для кожної категорії населення - це збільшення заробітної плати чи це стосується зменшення заборгованості з виплат зарплати, або це соціальні виплати і т. д.», - заявив він, повідомляє «From-UA».

«Тобто для того, щоб проводити страйк, треба розгорнути страйковий рух», - пояснив Волинець.

До страйку, як вважає експерт, «треба готуватися, не треба поспішати, треба радитися з тими, хто має досвід у цій справі, треба змінити законодавство, яке регламентує страйкові процеси».

Волинець переконаний, що «треба діяти на базі дотримання законодавства».

Голова Незалежної профспілки гірників України чув про те, що «страйк повинен початися не 8 числа, а 22 січня», але думає, що «це теж дуже поспішна дата».

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що лідер партії «УДАР» Віталій Кличко закликав оголосити всеукраїнський страйк - спочатку попереджувальний, а потім безстроковий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164