Уряд прийняв рішення продовжити у 2014 році проведення у Волинській області експерименту з надання пільг у грошовій формі щодо оплати електроенергії. Відповідну постанову №899 Кабінет Міністрів прийняв 18 грудня 2013 року, внісши зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2010 року №866 «Про проведення у Волинській області експерименту з надання пільг у грошовій формі щодо оплати електроенергії», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Нагадаємо, було прийнято урядове рішення про початок проведення експерименту на Волині у другому півріччі 2010 р. Фінансування витрат, пов'язаних з наданням громадянам пільг у грошовій формі щодо оплати електроенергії під час проведення експерименту здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання передбачених законодавством пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати і т.д.

Механізм надання громадянам пільг у грошовій формі з оплати електроенергії під час проведення експерименту у Волинській області визначений відповідним порядком, затвердженим урядовою постановою. Його дія поширюється на громадян і членів їхніх сімей, які мають право на пільги з оплати електроенергії за законом. Громадянину, який має право на пільги згідно з кількома законами, призначається грошова виплата за одним законом за його вибором. Одночасно дія порядку не поширюється на осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії здійснюється органами праці та соціального захисту населення на підставі заяви громадянина.

«Сума грошової виплати визначається виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право за законом, з урахуванням встановленої норми споживання електроенергії та тарифів на неї. Сума грошової виплати пільговикам, які проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, визначається з урахуванням частини третьої статті 17 Закону України «Про електроенергетику», - пояснюється в повідомленні.

У разі затвердження нових тарифів на електроенергію органи праці та соціального захисту населення проводять перерахунок сум грошових виплат. Грошові виплати здійснюються щомісячно через пошту, банківські установи або уповноважених пільговиком осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215