Напередодні Нового року міліція вилучила понад десять тонн несертифікованої піротехніки.

Як повідомляє УЗГ МВС України, за інформацією Департаменту громадської безпеки правоохоронного відомства, співробітники міліції перевірили майже 700 торгових точок, які мають відповідні ліцензії МВС для реалізації піротехнічних засобів та понад 12 000 ринків, в тому числі і стихійних, а також інші місця реалізації піротехніки.

«Результати перевірок вельми невтішні, оскільки міліціонери встановили понад 500 фактів продажу піротехнічної продукції без будь-яких дозвільних документів», - зазначили в міліції.

За інформацією правоохоронців, лідером по вилученню піротехнічної продукції є Автономна Республіка Крим - тут правоохоронці виявили та вилучили понад 150 тис. підозрілих салютних установок і петард.

Також міліція у Чернівецькій та Луганській областях знайшла понад 40 тис. і 30 тис. одиниць підозрілої піротехніки відповідно.

За порушення правил торгівлі піротехнічними засобами, до адміністративної відповідальності притягнуто 560 осіб. Ще 105 осіб притягнуті за протиправне застосування піротехніки.

В Івано-Франківської області правоохоронці виявили підпільний цех по виготовленню бенгальських вогнів та хлопавок. Організував протиправний бізнес безробітний житель одного з сіл краю в господарських приміщеннях на своєму подвір’ї. Було вилучено 11 тисяч упаковок бенгальських вогнів та майже 1 тис. хлопавок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168