Президент України Віктор Янукович розуміє, що учасники Євромайдану вийшли на вулиці не для підтримки опозиції, а через бажання змінити життя на краще. Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський

«Люди вийшли на Майдан не тому, що підтримують опозицію в її прагненні прийти до влади, а тому, що не бачать для себе іншого способу змінити життя на краще, змогти донести свою позицію до влади», - додав політолог.

Експерт констатує, що заяви Президента про ситуацію в країні, що прозвучали під час засідання Ради регіонів, були, мабуть, одними з найбільш відвертих з тих, що раніше дозволяв собі в публічних виступах Янукович.

За його словами, Глава держави визнав проблеми в соціальній сфері, економіці і зовнішньої політиці, що накопичились за багато років.

«Тим самим глава держави фактично визнав: по-перше, що влада протягом багатьох років вкрай неефективно вирішувала проблеми у зазначених сферах, а, по-друге, що гострота цих проблем - двома основними він назвав тотальну корупцію і порушення прав громадян - дає підставу для громадянських акцій протесту», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185