У 2013 році в Україні виконуються всі соціальні зобов'язання держави перед громадянами, зазначає міністр соціальної політики Наталія Королевська, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«На сьогодні завершено фінансування всіх пенсій за рік, а також згідно з графіком завершується фінансування державних соціальних допомог та виплат фондів соціального страхування. Сумарний розмір цих виплат склав понад 315 мільярдів гривень. Це на 26 мільярдів гривень більше, ніж торік», - сказала міністр під час засідання Ради регіонів.

За словами Королевської, в поточному році не тільки не скорочена жодна соціальна гарантія, але і збільшені виплати незахищеним верствам населення.

Міністр підкреслила, що в 2013 році на виконання соціальних ініціатив Президента в регіонах активно реалізовувалися проекти розвитку соціальної інфраструктури.

«Було створено 78 відділень денного догляду за дітьми-інвалідами, відбулося розширення мережі центрів матері і дитини», - сказала вона.

Також, за словами Королевської, в цьому році створено 145 дитячих будинків сімейного типу.

«Тим самим ми виконали завдання на рік, дане Президентом у Національній стратегії профілактики соціального сирітства по забезпеченню дітей-сиріт сімейними формами виховання», - підкреслила міністр.

За її словами, завдяки прийнятому в цьому році закону про зайнятість населення у всіх регіонах були затверджені територіальні програми зайнятості. Вона зазначила, що, згідно з оцінками Міжнародної організації праці, рівень безробіття в Україні скоротився до 7,5%.

Міністр підкреслила, що в наступному році будуть запропоновані ініціативи щодо гарантій працевлаштування молоді на перше робоче місце, а також впровадження дистанційної зайнятості та стимулювання малого і середнього бізнесу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2136