У разі, якщо Євразійський економічний союз не запрацює з 1 січня 2015 року - це буде ганьба для Росії, Білорусі і Казахстану. Про це у вівторок за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав у Москві заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«Євразійський економічний союз має запрацювати з 1 січня 2015 року. Я скажу більше, висловивши позицію Білорусі: якщо ми не доб'ємося того, щоб цей економічний союз запрацював у визначений нами термін - це буде ганьба для всіх нас трьох (президентів Росії, Білорусі і Казахстану) і наших держав», - сказав він.

За словами Лукашенка, необхідно взяти з Митного союзу і ЄЕП все краще і створити таку правову систему та структуру майбутнього ЄЕС, що перш за все забезпечить його ефективність, повідомляє «Укрінформ».

«Договір в цілому набуває конкретних обрисів, проте робота (по його створенню. - Ред.) попереду величезна, а низка найбільш чутливих позицій потребує уточнення», - зазначив він.

За оцінкою Лукашенка, функціональна частина договору про створення ЄЕС готова лише на 30%.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв заявив, що проект договору про створення Євразійського економічного союзу має низку розбіжностей, як щодо інституційної, так і щодо функціональної частини. У зв'язку з цим строки підготовки документа можуть затягнутися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144