Учасниця Pussy Riot Надія Толоконнікова отримала в понеділок на руки документи про амністію, повідомила старший помічник прокурора Красноярського краю Олена Пимоненко.

Вона уточнила, що Толоконнікова амністована не як мати неповнолітньої дитини, а через те, що стаття «хуліганство» підпадає під амністію. В даний час Толоконнікова не покинула стіни лікарні ГУ ФСВП, де вона перебувала.

Раніше протоієрей Всеволод Чаплін повідомив про те, що представники Російської православної церкви готові до діалогу з Надією Толоконніковою і Марією Альохіною. У РПЦ відзначили, що у Альохіної є «певна еволюція позиції».

Чаплін розповів, що якийсь час листувався з Толоконніковою, і зміни в її позиції він не помітив.

Нагадаємо, учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна, яка відбувала покарання у нижегородської колонії, також амністована.

П'ять дівчат в кінці лютого 2012 року прийшли в храм Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом був викладений в інтернеті і викликав великий суспільний резонанс. Поліція затримала трьох учасниць акції - Марію Альохіну, Надію Толоконнікову і Катерину Самуцевич, яких Хамовницький суд Москви 17 серпня 2012 року засудив до двох років колонії загального режиму за хуліганство. Мосміськсуд 10 жовтня змінив покарання Самуцевич на умовний. У травні 2013 року Мосміськсуд визнав законним вирок учасницям панк-гурту Pussy Riot, засудженим на два роки ув'язнення за хуліганство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148