Перший транш російського кредиту піде на забезпечення соціальної стабільності в країні. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу «Інтер», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Це розміщення здійснюється за стандартними міжнародними правилами, в ньому немає жодних обтяжень. Це означає, що ми маємо право розпоряджатися цими грошима так, як це передбачено нашим законодавством, законом про бюджет. Ви знаєте, що нам дана відстрочка стосовно сплати платежів за газ, і тому перший транш - 3 млрд - буде, насамперед, спрямований на реалізацію того, щоб ми могли спокійно профінансувати всі свої витрати», - сказав Азаров.

При цьому прем'єр-міністр підкреслив, що у зв'язку зі складною фінансово-економічною ситуацією, Україна була б змушена прийняти пропозицію або Росії, або МВФ.

«Вихід був один: або прийняти пропозицію Росії, або - МВФ. Тому ми ніколи б не допустили банкрутства України, ніколи не допустили б дефолту, але ми змушені були б прийняти умови Міжнародного валютного фонду зі всіма наслідками, що витікають звідси», - сказав Азаров.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві після засідання Українсько-Російської міждержавної комісії президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту (ФНД) обсягом $15 млрд.

Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, більш вигідний, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454