Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає виступ генерального прокуратора України Віктора Пшонки у Раді об'єктивним, передає кореспондент Forum'у.

«По-моєму, прокурор був досить об'єктивним. Він сказав, що ми повинні захищати право громадян на мирний мітинг. І там, де є перевищення сили і використання спецзасобів не було необхідним, також необхідно дати правову оцінку (діям правоохоронців - Ред.)», - сказав Олійник.

За його словами, Пшонка приділив особливу увагу ролі екстремістів у подіях 30 листопада та 1 грудня.

«Екстремісти - це професійні революціонери, які хочуть кров'ю окропити будь-яку мирну акцію. Ми повинні зупинити це. У нас вже з'явилися терміни «мирне захоплення приміщень», «мирне блокування вулиць», а далі піде «мирне вбивство», «мирне зґвалтування», - зазначив він.

Також він прокоментував відео, яке сьогодні показали нардепам, що свідчить про побиття представників правоохоронних органів підготовленою групою осіб. «Одні кадри ви бачили, на яких є перевищення повноважень міліцією і побиття людей. І ми повинні висловити свою позицію з цього приводу. Міліція вже за це вибачилася, і Президент назвав це ганебним моментом. А сьогодні ми побачили іншу сторону того, що відбувається. На них (кадрах. - Ред.) видно, що, по суті, бойовики вчилися для того, щоб провокувати. Вони також використовували спецзасоби, які за законом може використовувати тільки міліція, але не перевищуючи повноваження. Я кажу про сльозоточивий газ, кийки, піротехніку, каміння. Цьому також потрібно дати оцінку», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Раді звітував генпрокурор Віктор Пшонка з доповіддю щодо подій, які відбулися у ніч з 29 на 30 листопада та 1 грудня під час проведення акцій протестів на Майдані Незалежності та на вулиці Банковій у Києві.

До провокацій під час проведення масових акцій протесту в Києві причетні члени радикальних угруповань, повідомив Пшонка.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213