Наступного року продовжаться виплати вкладникам Ощадбанку СРСР. Про це в інтерв'ю представникам українських ЗМІ заявив Президент України Віктор Янукович.

«Я вчора дивився держбюджет-2014 до пізньої ночі. І там стояло питання про повернення вкладів - «так» або «ні». Я взяв ручку і викреслив це питання, тобто ми залишили рядок у бюджеті. А це 6 млрд грн. Ми повинні виконати свої зобов'язання перед людьми, які повірили державі», - зазначив він.

Крім того, Президент підкреслив, що в Україні будуть підвищуватися соціальні стандарти.

«Я сьогодні був у дитячому будинку, де живе 12 дітей. Я кожен рік контролюю умови їхнього проживання. Мета для країни - відсутність сиріт, але, на жаль, це явище ще є. У нас значно скоротилася кількість таких дітей, але вони все ще є. На все це держава повинна витрачати гроші, створювати умови. Для цього і при народженні дитини планується збільшення (виплат. - Ред.). Така політика буде проводитися по всім соціальним напрямкам», - сказав Янукович.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді прийняти державний бюджет на 2014 рік з доходами 392,404 млрд грн і витратами 447,294 млрд грн.

18 грудня Кабінет Міністрів України схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2014 рік.

У 2014 році в Україні передбачається триетапне збільшення рівня прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334