Президент України Віктор Янукович запропонував ратифікувати Угоду про правовий статус регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи.

Про це йдеться в законопроекті № 0061 «Про ратифікацію угоди про правовий статус Регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи», текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Проект закону України розроблено з метою ратифікації угоди про правовий статус регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи, оскільки відповідно до частини другої статті 5 угоди передбачається ратифікація, затвердження або прийняття цього міжнародного договору Радою, повідомляє «РБК-Україна».

Крім цього, згідно з статтею 9 закону України «Про міжнародні договори України, міжнародні договори про участь України у міждержавних об'єднаннях (організаціях) підлягають ратифікації.

«Прийняття закону сприятиме реалізації державної політики щодо подальшого взаємовигідного співробітництва в галузі охорони навколишнього середовища з державами-членами регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи, а також надасть можливість завершити всі внутрішні юридичні процедури для набуття чинності угоди і передати документи про ратифікацію депозитарію», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129