Колишній голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вважає, що політичну кризу в Україні потрібно долати в юридичній площині. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, він заявив в ході круглого столу.

«Вважаю, що у нас політична криза - перманентна, частіше вона у стані ремісії, а зараз - загострена... Вона - інституціональна і її треба долати юридичними заходами», - заявив екс-голова ЦВК.

Зокрема, Шаповал вважає, що протягом тижня можна повернути довіру Конституційного суду, внісши в парламенті зміни до закону про КСУ, прописати в перехідних положеннях, що ВР двома третинами голосів від конституційної більшості може скасувати рішення КС.

Він також зазначив, що така норма була в Польщі і після відновлення довіри до КСУ вона була скасована.

Крім того, екс-глава ЦВК вважає, що потрібно прийняти новий закон про вибори народних депутатів. «Мажоритарна складова - це проблема», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович очікує відповідального ставлення з боку всіх політичних сил країни до кожного свого кроку і закликає їх до діалогу в стінах парламенту.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153