Слідство встановило осіб, які блокували трасу у Василькові, з метою не допустити проїзд колони автобусів з працівниками спецпідрозділу «Тигр» у Київ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Завершені першочергові слідчі дії в кримінальному провадженні щодо блокування 9 грудня транспортних комунікацій у Василькові», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі підкреслили, що в результаті таких дій було заблоковано рух транспортних засобів у напрямку Києва, утворено значне скупчення автомобілів, тисняву та затори, в тому числі створено небезпеку для життя людей. «Так, лікарі «швидкої допомоги», що застрягла в заторі, ледь встигли врятувати життя хворої жінки, яку везли з гострим захворюванням, а пасажири більше десяти маршрутних автобусів застрягли на трасі», - заявили у відомстві.

Наразі у рамках розслідування встановлено і допитано свідків - водії маршрутних транспортних засобів «швидкої допомоги», які були змушені змінювати маршрути і виїжджати на смуги зустрічного руху, щоб об'їхати перешкоди.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.279 КК України, тобто блокування транспортних комунікацій.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що з метою не допустити проїзд колони автобусів з працівниками спецпідрозділу «Тигр», група осіб за допомогою автомобілів влаштувала перешкоду, в результаті чого проїжджа частина вулиці Декабристів в м. Василькові та міжнародна траса Київ-Одеса поблизу автозаправної станції «БРСМ» були заблоковані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202