Уряд України виступає за якнайшвидше підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Хочу звернути увагу на мотиви протестів наших громадян. Ті, хто вийшов на Майдан, вимагають негайно підписати Угоду про Асоціацію з ЄС. Уряд теж виступає за підписання Угоди якнайшвидше, але ми хочемо створити умови, при яких втрати для економіки України будуть мінімізовані», - сказав Азаров.

За його словами, український уряд вже запропонував Єврокомісії розглянути умови для роботи вітчизняної промисловості.

«Ми пропонуємо вирішити питання надання Україні фінансової допомоги. Ми визначили приблизний обсяг - 20 млрд. євро. Йдеться не про безповоротну допомогу з європейського бюджету. Ні, ми реалісти. Ми пропонуємо, щоб ЄС прийняв участь в інвестуванні спільних взаємовигідних проектів. Таких, як модернізація і розширення європейських транспортних коридорів, створення нового коридору на Кавказ, будівництво транспортного переходу через Керченську протоку», - зазначив він.

«Зараз європейські чиновники спостерігають за протестами на Майдані і не поспішають обговорювати такі проекти і питання про фінансову допомогу. Так на кого працюють ці протести? На єврочиновників або народ України, який потребує економічної і фінансової допомоги?», - поставив риторичне запитання прем'єр.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189