Законодавчу ініціативу депутата-регіонала Вадима Колесніченка про амністію для учасників захоплення адміністративних будівель і сутичок із силами правопорядку можна розцінювати як ознаку готовності влади до компромісів і переговорів.

Таку думку висловив керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Ініціатива Колесніченка може бути позитивно сприйнята частиною опозиції саме як сигнал про готовність влади до компромісу», - сказав експерт. У той же час він зазначив, що пропозиція про діалог також має бути озвучена і на більш високому політичному рівні.

Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко повідомив, що підготував законопроект про амністію. Документ передбачає звільнити від відповідальності представників обох сторін: як учасників акцій захоплення державних будівель, так і міліціонерів, які застосували силу для припинення цього. Колесніченко сказав, що такий закон став би компромісним, оскільки не повністю задовольняє кожну зі сторін, але водночас він міг би покласти початок політичному діалогу, щоб учасники акцій не боялися за своє майбутнє.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220