У своєму блозі на сайті «Кореспондент» лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук засудив ставлення опозиціонерів до Конституції України і заклики відновити переговори з ЄС.

Зокрема, Медведчук звернув увагу на заклик Арсенія Яценюка створити технічний уряд, який має підписати договір про Асоціацію з ЄС на колишніх умовах і продовжити переговори з МВФ. «Що таке «технічний» уряд - нехай пояснить юрист Яценюк. Напевно, він має бути ще більш технічним, ніж нинішній, який пропонується відправити у відставку?» - дивується лідер «Українського вибору».

Він відмітив також особливе ставлення опозиціонерів до Основного Закону, який вони збираються використовувати для проведення дострокових парламентських і президентських виборів:«Шкода, що в планах опозиції конституційні процеси з'являються вже після запланованого ними підписання Угоди про асоціацію з ЄС і відновлення співпраці з МВФ. Але таке ставлення опозиції до української Конституції: «тут читати, тут не читати, тут рибу загортати». Брюссельська сорочка ближче до тіла».

Лідер «Українського вибору» нагадав, що юристи Руху в проекті Закону «Про всеукраїнські та місцеві референдуми за народною ініціативою» прописали механізми відставки Кабміну та висловлення недовіри Верховній Раді через контрольно-відкличний референдум за народною ініціативою. «Прийняття цього закону раз і назавжди забезпечило б право народу самому керувати країною. А громадянам не довелося б підробляти масовкою в опозиції», - упевнений Медведчук.

Політик підкреслив, що в ухваленні рішень щодо управління країною повинні брати участь всі громадяни України, а не тільки учасники майданів.

«Мета Громадського руху «Український вибір» - дати простим людям можливість впливати на дії влади. Читаючи заяви лідерів опозиції на Майдані, я в черговий раз переконуюся, що ті, хто вийшов протестувати, найбільше заслуговують права впливати на державну політику, ніж так звані «політичні лідери», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419