Дорожня карта відновлення повноцінної співпраці між Україною та Росією вже підготовлена. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра України Миколи Азарова, опублікованій сьогодні на сайті уряду.

«Я сподіваюся, що після вчорашніх переговорів (глав держав Віктора Януковича і Володимира Путіна - Ред.) знято практично всі основні спірні питання», - заявив Азаров.

За словами прем'єра, іншою важливою темою зустрічі президентів була підготовка до заключних переговорів з газової проблематики.

«Хочу підкреслити, що жоден документ для підписання на вчорашні переговори уряд не готував і, безумовно, жоден документ не було підписано»,- констатував він.

Азаров підкреслив, що питання Митного союзу вчора на зустрічі президентів України і Росії взагалі не обговорювалося. «Я категорично спростовую чутки і спекуляції на цю тему», - сказав прем'єр.

Він уточнив, що були обговорені, в першу чергу, питання, пов'язані з промисловою кооперацією. «Це та проблема, якій ми постійно приділяємо велику увагу і рішення якої вже наближається до завершення. Це, зокрема, питання роботи, співпраці наших провідних машинобудівних підприємств в ядерній та авіаційній сферах», - повідомив Азаров.

Нагадаємо, 6 грудня прес-служба Президента України повідомила, що Янукович і Путін обговорили питання торговельно - економічної співпраці в різних галузях економіки та підготовку майбутнього договору про стратегічне партнерство.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання про можливе приєднання України до Митного союзу главами держав не обговорювалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385