Українська опозиція не має очевидного лідера, на стороні якого може виступати суспільство. На відміну від Помаранчевої революції 9 років тому, нинішня опозиція абсолютно роз'єднана.

Про це в коментарі телеканалу БТБ сказала старший аналітик з досліджень Росії та країн СНД консалтингової компанії Oxford Analytica (Великобританія) Юлія Русанова.

«Ми зараз бачимо, що протести спадатимуть. В останні дні ми спостерігаємо меншу протестну активність, оскільки опозиція здається повністю роз'єднаною. З їхнього боку навряд чи очікується додаткова підтримка. Тепер ми не очікуємо, що протести перевершать те, що відбувалося протягом перших днів, а також події часів Помаранчевої революції 9 років тому», - припустила вона.

За словами аналітика, не домігшись відставки уряду, опозиція залишилася без плану дій.

У зв'язку з цим, на думку Русанової, опозиції зараз вигідніше сісти за стіл переговорів з владою.

«Українська опозиція не має очевидного лідера, на стороні якого могли б виступити опозиція і суспільство. Вона є роз'єднаною, і це відрізняє її від тієї, що була в часи Помаранчевої революції 9 років тому, - зазначила вона. - Нарешті, ми повинні розуміти, що як тільки уряд Януковича почне шукати компроміси з Яценюком, Кличком або Тягнибоком, на Сході країни це сприймуть як очевидну слабкість. Це знизить його шанси виграти вибори 2015 року».

Тим часом експерт розкритикувала захоплення мітингувальниками адміністративних будівель у центрі Києві. Русанова висловила сумнів, що подібні дії зможуть отримати підтримку в Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227