Прем'єр-міністр України Микола Азаров готовий створити спільну робочу групу з представниками опозиції для нормалізації ситуації у столиці, але виключно після того, як буде розблоковано роботу будинку уряду. Про це він заявив під час зустрічі з помічником державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторією Нуланд в рамках 20-го засідання Ради Міністрів ОБСЄ у Києві, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми готові узгодити порядок денний, прийняти його і виконувати. Ми готові створити переговорну групу для нормалізації ситуації у столиці, але виключно після того, як буде розблокована робота уряду», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр наголосив, що блокування органів державної влади - це зовсім не мирна акція. Він навів приклад, що вчора генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда через таке блокування не пускали в будинок уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняє, що ні Президент України Віктор Янукович, ані він сам не знали, що готується операція з розгону єаромайдану.

Азаров також заявив, що в ніч на 30 листопада на євромайдані були не студенти, а добре підготовлені провокатори.

Вчора, 4 грудня, прем'єр заявив, що уряд готовий провести круглий стіл з представниками опозиційних сил і громадськості з метою врегулювання політичної ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

619