Кривавий розгін учасників штурму Адміністрації Президента 30 грудня лежить на совісті організаторів мітингу. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько.

«Потрібно дивитися, представники яких організацій там засвітилися. Так виглядає, що цей спектакль політтехнологічно розіграв Корчинський і його група. А там вже до них за інерцією підтягнулися й інші радикали, в тому числі і зі «Свободи», - сказав політолог. - Ні для кого не секрет, що в партії є радикальні групи, є окремі автономні групування, які не цураються різного роду політичних підрядів. Є радикали в кожній партії. Ті ж Іллєнко та Мірошниченко в «Свободі».

На думку експерта, в цей день через відсутність координації з боку організаторів була захоплена Київська міська державна адміністрація.

«У перші дні, коли немає чіткої координації, кожна з радикальних груп проявляється, як може. Ось і проявилися: захопили КМДА, спровокували відповідь «Беркута», - додав він.

Цибулько вважає, що відповідальність за ці дії лежить на лідерах опозиції.

«Відповідальність лежить на совісті організаторів таких масових заходів, які не досить подумали про безпеку, не відокремили партійну складову від ідеологічної. Потрібно в такому випадку було брати на себе відповідальність за подібні дії», - резюмував він.

Нагадаємо, що раніше народний депутат Олександр Голуб (фракція КПУ) заявив, що до захоплення будівлі Федерації профспілок на Майдані Незалежності, а також приміщення Київради причетні члени «Свободи».

Він також не виключив, що вони причетні до провокацій на Банковій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

765