Народний артист СРСР, корифей Вахтанговського театру Юрій Яковлєв помер на 86-му році життя в лікарні після важкої тривалої хвороби, повідомив представник прес-служби театру.

«Юрій Васильович помер сьогодні вночі в лікарні. Прощання відбудеться в театрі Вахтангова. Дата буде визначена пізніше», - сказав директор театру Кирило Крок, повідомляє РІА «Новости».

Актор театру і кіно, народний артист СРСР Юрій Васильович Яковлєв народився 25 квітня 1928 року в Москві в родині юриста. Навчався у вечірній школі, працював помічником механіка в гаражі. У 1952 році закінчив Театральне училище імені Б.В. Щукіна (курс актриси Цецилії Мансурової). З 1952 року - актор Державного академічного театру імені Євгенія Вахтангова. На сцені театру Юрієм Яковлєвим зіграно понад 70 ролей. У кіно актор почав зніматися з 1956 року. Слава прийшла до Юрія Яковлєва у 1958 році, коли він зіграв князя Мишкіна в кіноверсії «Ідіота» Федора Достоєвського, знятої режисером Іваном Пир'євим. Глядацьку любов здобули Яковлєву ролі у фільмах Ельдара Рязанова поручика Ржевського в «Гусарській баладі» (1962) та Іполита в телефільмі «Іронія долі, або З легким паром!» (1975).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2841