За рахунок європаузи Україна прагне знайти оптимальні для себе інтеграційні рішення. Про це глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив на конференції «Оцінки «Східного партнерства»: політичні виклики і порядок майбутнього для громадянського суспільства», передає кореспондент Forum'у у Вільнюсі.

За словами чиновника, «Президент Віктор Янукович відомий нам як обраний демократичним шляхом Глава України. І він, і вся країна має право самостійно визначати свій спосіб дій», - зазначив дипломат.

Він додав, що зараз Київ сподівається на економічні рішення від Росії, яка щойно застосовувала до нього торгові санкції. «Це важко, але я бажаю українцям успіху. З РФ досить складно працювати», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

У зв'язку з цим у Києві, а також в інших містах країни проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції України.

Президент України зазначає, що країна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, коли вона буде економічно готова, і коли сторони домовляться на нормальних умовах.


Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що рішення про припинення переговорного процесу щодо підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом було прийнято з метою недопущення соціально-економічного провалу і досягнення більш вигідних умов для України та українського народу.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219