Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує підписання Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною без звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки це дозволить вирішити її питання в майбутньому, а сама вона закликає до реалізації власне такого варіанту.

Про це він сказав в інтерв'ю польській радіостанції RMF FM.

«Підтримую спосіб мислення Тимошенко, яка говорить: спочатку підписати Угоду про асоціацію, а пізніше це принесе ефекти, зокрема для вирішення її проблем», - цитує Коморовського «УНІАН».

Він також заявив, що не почувається обдуреним Президентом України Віктором Януковичем. «Ні, це взагалі дивне поняття в політиці, де апріорі відомо про наявність прихованих намірів у кожній ситуації. Я знаю Президента Януковича пару років, з часів, коли він був ще в опозиції, і знаю одне, що він завжди керуватиметься своїм інтересом, інтересом своєї політичної сили і своєї держави, бо немає місця чомусь такому, як обман», - зазначив Коморовський, відповідаючи на запитання журналіста.

Президент Польщі запевнив, що і надалі підтримуватиме європейську інтеграцію України, зазначивши, що бачить великий прогрес на цьому шляху.

Зокрема, він звернув увагу на те, що кількість прихильників євроінтеграції в Україні за часи президентства Януковича зросла до 50% з понад 20%.

На думку Коморовського, Янукович «не розіграв ефективно» справу з європейською інтеграцією України, про припинення якої несподівано оголосив український уряд. «Чи програна битва - побачимо. Битва триває не тільки в Україні. Битва - це, швидше, випробування... Це Євросоюз відповідає на очікування інших держав, інших товариств. Це не те, що ми повинні з кимось битися за майбутнє України», - додав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228