Голова регламентного комітету, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко журналістам пообіцяв, що не допустить засклення ложі преси парламенту. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив журналістам у кулуарах парламенту.

За словами депутата, це питання має бути схвалене профільним регламентним комітетом.

Він прогнозує, що депутати не погодяться на встановлення будь-яких бар'єрів у ложі преси. «Давайте уявимо собі: я збираю комітет, приходять всі журналісти, а тільки в парламенті акредитовано 2 тис., доведеться зняти стадіон. Почнемо обговорення: буде Верховна Рада за склом чи ні. І я запитаю у своїх колег, хто буде виступати, хто ризикне... та ніхто ж, ви порвете, як Тузик ганчірку. Запитаю, хто «за»? І попрошу підняти руку. Багато рук ви побачите? Особливо депутатів-мажоритарників», - сказав він.

Макеєнко вважає, що вирішити дану проблему можна за допомогою інструктажу фотографів, прохань або спеціальних пам'яток. «Журналісти не повинні страждати. Можна провести інструктаж для фотографів, все повинно бути зроблено в робочому порядку», - заявив він.

Крім того, Макеєнко зазначив, що йому невідомо про те, що депутати від більшості збирають підписи за встановлення скляного огородження в ложі преси. «Я вперше чую про такий список. І який може бути список, якщо є профільний комітет, який займається в тому числі і діяльністю Верховної Ради... Не треба витрачати папір, збирати підписи. Якщо є пропозиція, потрібно звернутися до профільного комітету», - підсумував він.

Нагадаємо, 19 листопада після скарг депутатів спікер Володимир Рибак заявив, що дасть розпорядження відгородити ложу преси від сесійної зали склом.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135