Генеральна прокуратура виступає за введення заборони на займання державних посад чиновниками, які притягувалися до відповідальності за корупційні правопорушення. Про це на брифінгу сказав генпрокурор України Віктор Пшонка.

«Особи, які мають конфлікт із законом і вчиняють корупційні (правопорушення) будь-якого характеру, і, в першу чергу, адміністративного характеру, не повинні працювати на (державних) посадах», - сказав він.

Пшонка зазначив, що, згідно з чинним антикорупційним законодавством, чиновник, притягнутий до адміністративної відповідальності за корупцію, зобов'язаний тільки сплатити грошовий штраф, але посаду при цьому не втрачає.

Також Генпрокуратура ініціює прискорення розгляду в судових інстанціях справ проти корупціонерів, повідомляють «Українські новини».

Крім того, Пшонка зазначив, що вважає неприпустимою масову практику укладення угод про примирення або про визнання своєї провини щодо обвинувачених у корупції чиновників.

На його думку, вони таким чином просто уникають заслуженого покарання за свої правопорушення, але не стають на шлях виправлення.

При цьому Пшонка визнав, що і в системі органів прокуратури залишається ще достатньо корупціонерів, які своїми діями знижують авторитет всього відомства.

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління з нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, Володимир Кривуценко заявив, що у 2013 році не було виявлено жодного корупційного правопорушення з боку працівників прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166