Європейський Союз тисне на країни «Східного партнерства», ставлячи їх перед вибором між Росією і європейською інтеграцією, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Якщо вже порівнювати цю нашу чесну і товариську позицію з тим, що роблять деякі представники Євросоюзу, то, напевно, з тієї сторони виявляється якраз достатньо безпардонний тиск на фокусну державу і робиться заява типу - ви повинні вибирати: або назад у темне минуле, або з нами в світле майбутнє»,- цитує РИА Лаврова «Новини».

За його словами, «ніхто ніколи з Євросоюзу не вимовив тієї фрази, з якої ми починаємо виклад своєї позиції відносно «Східного партнерства». «Це суверенний вибір кожної конкретної держави. Жоден чиновник такої фрази не вимовив. Вони кажуть: ви повинні зробити вибір, але вибір на користь Євросоюзу, інакше ви пропадете»,- зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде.

У проекті Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відсутні положення, що обмежують право України брати участь в інших міждержавних об'єднаннях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730