Державна автомобільна інспекція поки не планує обмежувати швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах до 50 кілометрів на годину, повідомляє прес-служба ДАІ.

У Державтоінспекції зазначили, що питання про зниження швидкості було порушене під час брифінгу на Форумі національного партнерства з безпеки дорожнього руху Київської асоціації велосипедистів.

«Всі пропозиції громадських організацій і громадян особисто щодо поліпшення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху будуть прийняті до уваги. Однак, перш за все, потрібно продовжити роботу щодо поліпшення організації дорожнього руху, розвитку дорожньої інфраструктури та підвищення правосвідомості громадян», - йдеться в повідомленні.

У ДАІ зазначили, що зараз пропозиції громадськості акумулюються у Державтоінспекції для подальшого використання в роботі. «Це, зокрема, встановлення обмеження швидкості, обов'язковість зміни шин за сезоном, носіння пішоходами світлоповертаючих елементів і т.д. Після ретельного вивчення фахівцями вони будуть оприлюднені для обговорення громадськістю. Однак говорити про швидкі законодавчі зміни на сьогодні передчасно», - підсумували у відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, директор центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник заявив, що міністерство планує розробити зміни до Правил дорожнього руху на 2014 рік, зокрема, обмежити швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах до 50 кілометрів на годину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

609