Міністр у справах Європи міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Лідінгтон підкреслює, що для країн Європейського Союзу вирішальним у прийнятті рішення щодо підписання Угоди про асоціацію буде прогрес України у боротьбі з вибірковим правосуддям. Про це йдеться в повідомленні МЗС Великобританії.

«Переконлива відповідь на стурбованість ЄС щодо вибіркового правосуддя в Україні є ключовою для того, щоб уряди країн ЄС, які приїхали на саміт у Вільнюсі, були впевненими, що настав час підписати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС», - цитує прес-служба міністра, повідомляють «Українські новини».

Лідінгтон наголосив, що міністри країн ЄС ще не прийняли остаточного рішення щодо підписання Угоди про асоціацію, і в зв'язку з цим він закликав Україну в останні кілька тижнів до саміту прискоритися.

Міністр зазначив, що останні кілька місяців Україна досягла прогресу у проведенні реформ, зокрема, він був радий дізнатися, що український парламент прийняв у першому читанні законопроекти щодо реформування прокуратури та зміни виборчого законодавства.

При цьому він додав, що Україні необхідно ще багато зробити, у тому числі реформування виборчої та судової системи, для поліпшення ділового клімату та впровадження антидискримінаційного законодавства.

Лідінгтон також підтвердив підтримку Великобританії встановленню більш тісних відносин між ЄС і Україною.

Нагадаємо, 11 листопада робоча група Верховної Ради з підготовки законопроекту про дозвіл ув'язненим виїжджати за кордон, який дозволить зробити це екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, визначили основні норми майбутнього законопроекту.

У вівторок група має намір продовжити роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134