Законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської, що передбачає звільнення від ув'язнення засуджених після лікування за кордоном, не може серйозно розглядатися. Про це в ефірі радіостанції «Голос столиці» заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

На його думку, опозиція як меншість не має шансів продавити свій законопроект про лікування засуджених за кордоном.

«У парламентської робочої групи в опозиції менше голосів просто тому, що вона - меншість у парламенті. Означає це тільки те, що не може бути проголосований законопроект, який не влаштовує більшість», - зазначив він.

У той же час, за його словами, така ж доля чекає законопроект Анжеліки Лабунської.

«Законопроект (Лабунської - ред.), який не передбачає повернення Тимошенко в ув’язнення після лікування, взагалі не може серйозно розглядатися. Мені здається, може розглядатися варіант «канікул», коли людина вирушає на лікування, а потім повертається до відбування покарання. Це найімовірніший варіант, який може бути проголосований», - додав він.

Тим не менше , шансів на те, що Тимошенко отримає свободу до підписання Асоціації з ЄС, вкрай мало, переконаний політолог: «До підписання Угоди вже неможливо встигнути вирішити це питання остаточно, тобто з тим, щоб вона поїхала. Можна вирішити питання законодавчо. Але суд все одно потім буде його розглядати».

Нагадаємо, на засіданні комітету сьогодні буде підготовлений до другого читання президентський законопроект «Про прокуратуру». У першому читанні Рада прийняла документ 8 листопада.

Питання лікування Тимошенко в Німеччині сьогодні розгляне парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, Єврокомісія закликала Україну поквапитися з вирішенням питання екс-прем'єра, оскільки до рішення про підписання Угоди про асоціацію з ЄС залишився тиждень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194