Публікації у ЗМІ щодо потенційного введення Національним банком України примусової конвертації валютних депозитів у гривневі мають провокаційний характер. Таку думку висловив член наглядової ради Українського кредитно-банківського союзу Ярослав Колесник.

«Ми обговорювали це питання з колегами. Очевидно, що НБУ знайде інші шляхи вирішення існуючих проблем. Тим більше, ніяких заяв регулятора з приводу будь-яких планів щодо конвертації валютних депозитів у гривневі не було. Очевидно, у НБУ усвідомлюють, що подібні заходи неможливі через суперечності конституційних норм щодо непорушності права власності громадян», - зазначив він.

У зв'язку з цим, на думку експерта, подібні публікації у ЗМІ мають провокаційний характер.

«Я переконаний, що це провокаційні моменти. Важко сказати, свідома це провокація чи ж просто неглибоке розуміння проблеми. У цих публікаціях часто-густо плутають грішне з праведним. На жаль, журналісти не розуміють, що вони такими статтями можуть підривати довіру до національної валюти, банківської системи. До таких питань потрібно підходити більш зважено і відповідально», - сказав Колесник.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ писали про те, що у Нацбанку таємно готують проект постанови, яка дозволить чиновникам у примусовому порядку конвертувати валютні депозити населення у гривню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264