У семи містах Північної Кореї з початку листопада страчено загалом 80 людей, стверджує південнокорейська газета «Чуна ільбо » з посиланням на власне джерело. Переважно страчені були визнані винними в перегляді південнокорейських телепрограм і серіалів та аморальній поведінці, в тому числі поширенні порнографії та азартних іграх.
 
За даними видання, страти відбулися в неділю, 3 листопада. У кожному з міст публічно розстріляли приблизно по 10 осіб. Одна зі страт проходила на стадіоні, за нею спостерігали близько 10 тисяч осіб, у тому числі діти. Джерело газети стверджує, що північнокорейська влада змусила місцевих жителів прийти подивитися на розстріл.
 
У столиці КНДР Пхеньяні страта не проводилася, зазначає «Чуна ільбо».
 
За даними видання, масові страти в листопаді 2013 стали найбільшими з моменту приходу до влади в Північній Кореї Кім Чен Ина, пише «Lenta.ru».

Наприкінці серпня 2013 стало відомо, що в КНДР розстріляли учасників двох музичних колективів, що виконували патріотичні пісні. Причиною страти стала участь музикантів у зйомках фривольного характеру. За деякими даними, серед розстріляних виявилася колишня дівчина Кім Чен Ина, з якою він розірвав відносини за наполяганням батька, колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285