Жертвами потужного тайфуну «Хайян», який обрушився на Філіппіни у п'ятницю, стали більше 100 чоловік, повідомляє «ВВС» з посиланням на місцеву владу.
 
AFP - Getty Images
 
«100 з гаком людей загинули. Ще 100 отримали поранення», - заявив заступник гендиректора управління цивільної авіації Філіппін Джон Ендрюс.

Тіла загиблих лежать всюди на вулицях портового міста Таклобан, інформації з інших прибережних районів поки немає, оскільки повсюдно порушені комунікації та електропостачання.
 

«Практично всі будинки в Таклобані зруйновані, залишилися стояти лише кілька, але пошкоджені і вони. Наші співробітники поки не можуть назвати кількість жертв, оскільки зв'язок відсутній», - повідомив раніше представник національного управління цивільної оборони майор Рей Балідо.
 
Тропічний тайфун «Хайян», найпотужніший за весь час спостережень, затопив узбережжя, штормовий вітер зривав з будинків дахи і викликав зсуви на дорогах.
 
АР

За даними метеорологів, зараз тайфун дещо ослаб і рухається на північний захід зі швидкістю 35 кілометрів на годину.

Очікується, що в суботу вдень він покине зону відповідальності метеослужб Філіппін і продовжить рух у бік В'єтнаму, посилившись над Південно-Китайським морем.

За оцінками центру зі спостереження за тайфунами ВМФ США, швидкість вітру «Хайян» у момент наближення до філіппінських островів становила 314 кілометрів на годину.

Мільйони жителів 20 провінцій архіпелагу були змушені покинути свої будинки.

У деяких містах закриті школи і громадські установи, а риболовецьким судам наказано повернутися до берега.

«Хайяну» присвоєна найвища, п'ята категорія за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

638